Cum sa reduci umiditatea din baie

June 11, 2019
0 Comments

[vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Sfaturile variază de la a fi simple reparari ca doar deschiderea aerisire de încălzire în baie pentru achiziționarea unui dezumidificator sau ventilator de baie nou. Fixarea umezelii în problema baii, de obicei, incepe de la gratis la aproximativ $200 la capătul superior pentru fanii de baii mari. Cea mai scumpă opțiune, achizitionarea pardoselilor încălzite, dar care costa in jur de cateva sute de dolari. Aceste sfaturi pot dura, de asemenea, câteva minute sau necesită câteva ore sau cam asa ceva pentru a finaliza. Într-o după-amiază și cu câteva sute de dolari maxim, puteți minimiza umezeala în baie.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]1. Bazele condensarii

Pentru început, ce este condensarea? Cei mai mulți dintre noi știu că este pur și simplu apă care se acumulează în aer. Mai exact, atunci când aerul umed lovește o suprafață rece, formând picăturile de apă pe care le cunoaștem ca condens. Cu cat este mai cald cu atat devine mai umed aerul, care este si motivul pentru care observam mai mult condes după dușuri fierbinți. Prea multa condensare poate însemna picurare de apă de-a lungul suprafețelor baii. Finisaje de vopsea pot sa se ciobeasca și tapet poate sa fie distrus in timp ce apa se colectează. Și, mai rău încă, mucegaiul poate sa înceapa să se formeze în cazul în care există prea multa umiditate nerezolvata în baie. Deci, citiți mai departe pentru a afla cum sa evitati aceste probleme. Și nu uitați să verificați și pentru a elimina mucegaiul dacă ați avut probleme de condensare pentru o perioada mai lung de timp.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_single_image image=”3773″ img_size=”634×343″ alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]2. Gaseste solutii de a mentine aerul uscat

Din fericire, păstrarea baie gratuit de mucegai și excesul de condensare nu este la fel de greu pe cum ar putea părea. Prin încercarea următoarelor sfaturi, s-ar putea sa afli chiar că reducerea umiditatii din baie a fost mai ușor decât ai crezut.

 

  • Verificați orificiile de încălzire și răcire pentru a vă asigura că nu sunt închise sau închise partial. Chiar și cev asa mic poate sa influenteze cat de mult aer uscat este obtinut în baie, cauzând probleme de condensare.
  • Dacă observati ca baia este prea umeda, pur și simplu deschide-ti ferestrele în baie, dacă aveți. Este o modalitate buna de a circula aerul în baie atunci când vremea este frumoasa.
  • Orice care adaugă căldură în cameră poate usca spațiul. Dacă doreati inclazire in pardoseala in baie, asta ar putea fi scuze pe care o cautati.
  • Puteți adăuga, de asemenea, un dezumezitor portabil, care de obicei costa oriunde de la $20 la $50 pentru modele mai mici.
  • Ar trebui să verificați pentru a vă asigura că ventilatorul poate sa faca fata. Baia ta ar trebui să aibă un ventilator extractor pentru a transporta umezeala în altă parte, mai ales în cazul în care baia nu are ferestre. Mentineti praful și murdăria departe de ventilator pentru a-l menține într-o funcțiune eficienta.
  • Puteți cumpăra o oglindă demistabila, care are tampoane de încălzire pe partea din spate a oglinzii. Deoarece oglinda este calda, condensul nu se poate forma pe oglinda, ducând la mai puțină umiditate în baie.
  • Puteți cumpăra, de asemenea, vopsea anti-condens, care va micșora șansa de mucegai și de coroziune a vopselei, deoarece apa nu va rămâne pe pereți.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_single_image image=”3770″ img_size=”634×343″ alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]3. Ajusteaza-ti rutina de dusuri pentru a reduce umiditatea din baie

O altă modalitate ușoară de a reduce umiditatea este de a regla rutina de duș. Acestea tind să fie unele dintre cele mai ieftine și mai ușoare sfaturi, de asemenea.

 

  • Ca mentionat mai sus, o temperature ridicata inseamna o umiditate mai mare, cel mai simplu, incearca sa faci dusuri mai reci.
  • Sterge dusul, oglinda si chiuveta dupa folosinta pentru orice apa ramase care se va evapora in aer.
  • Inlatura orice proasoape sau haine ude din baie pentru a prevenii cresterea umiditatii din aer.

 

Și amintiți-vă, începeți cu cele mai ușoare soluții în primul rând și lucrați drumul până la cele mai complicate, cele scumpe. Nu vrei să încerci să înlocuiești un ventilator de baie când se dovedește că tot ce trebuia să faci era să deschizi un orificiu de încălzire.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_single_image image=”3771″ img_size=”634×343″ alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment