Cerere reziliere contract inchiriere

Atunci când doriți să reziliați un contract de închiriere, este important să urmați pașii legali și să furnizați informațiile necesare. Această cerere este un document formal prin care solicitantul exprimă intenția de a pune capăt relației contractuale de închiriere a unei proprietăți. În cele ce urmează, vom detalia modul corect de a redacta și prezenta o cerere de reziliere a contractului de închiriere.

Cu mândrie prezentăm conținutul care a fost creat în cooperare cu proprietariimobiliare.ro

Cum să redactezi o cerere de reziliere a contractului de închiriere

Pentru a redacta o cerere de reziliere a contractului de închiriere în mod corespunzător, este important să urmați acești pași esențiali:

1. Informatii de Contact

La începutul cererii, furnizați numele complet, adresa actuală și numărul de telefon de contact. Asigurați-vă că aceste informații sunt corecte și actualizate.

2. Adresa Proprietății Închiriate

Specificati adresa exactă a proprietății închiriate, inclusiv numărul apartamentului sau orice alte detalii relevante pentru identificarea precisă.

3. Data Dorită a Rezilierii

Indicați data exactă la care doriți să reziliați contractul de închiriere. Asigurați-vă că această dată este conformă cu prevederile contractuale.

4. Motivul Rezilierii

Furnizați un motiv clar și concis pentru rezilierea contractului. Acesta poate fi legat de motive personale, mutare în altă locație sau alte circumstanțe.

5. Mențiuni Legale

Încheiați cererea cu o mențiune că sunteți conștient de termenii și condițiile stipulate în contractul de închiriere și că vă conformați procedurilor legale pentru reziliere.

Exemplu de cerere de reziliere a contractului de închiriere

Subsemnatul,

Numele Complet: [Numele dvs.]

Adresa: [Adresa dvs. completă]

Număr de Telefon: [Numărul dvs. de telefon]

În calitate de chiriaș al proprietății situate la adresa:

[Adresa Proprietății]

declar următoarele:

1. Intenționez să reziliez contractul de închiriere încheiat între mine și [Numele Proprietarului] la data de [Data Încheierii Contractului].

2. Data dorită pentru reziliere este [Data Dorită a Rezilierii].

3. Motivul rezilierii este [Motivul Rezilierii, de exemplu: mutare în altă locație].

Înțeleg și sunt de acord cu termenii și condițiile specificate în contractul de închiriere și mă angajez să respect toate procedurile legale referitoare la reziliere.

Data: [Data Cererii]

_______________________

[Semnătura dvs.]

Faqs

Care Este Termenul de Preaviz Pentru Rezilierea Contractului?

Termenul de preaviz pentru rezilierea contractului de închiriere poate varia în funcție de prevederile specifice ale contractului. De obicei, acesta este de 30 de zile, dar este recomandat să verificați documentul contractului pentru detalii precise.

Este Necesară Notificarea Scrisă a Rezilierii?

Da, este esențial să furnizați o notificare scrisă a intenției dvs. de a rezilia contractul de închiriere. Acest lucru asigură transparența și respectarea prevederilor legale.

Pot Fi Impuse Penalități Pentru Rezilierea Prematură a Contractului?

În funcție de clauzele contractuale, s-ar putea să fie impuse penalități pentru rezilierea prematură a contractului de închiriere. Este important să verificați acest aspect în contractul dvs. și să discutați cu proprietarul în prealabil.

Ce Trebuie Să Fac După Ce Am Depus Cererea de Reziliere?

După ce ați depus cererea de reziliere, este recomandat să vă consultați cu proprietarul sau administratorul pentru a discuta detaliile ulterioare, cum ar fi predarea cheilor și inspectarea proprietății înainte de plecare.

Vezi și:

Photo of author

Miruna

Lasă un comentariu